Zahynul při krádeži sena | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zahynul při krádeži sena

Krádež sena stála muže život.
Krádež sena stála muže život. (Ilustrační foto ara)

Tragicky zahynul v srpnu 1965 Ondrej P. (†43). Nešťastnou náhodnou spadl na silnici poblíž Hranic na Přerovsku z korby nákladního vozu převážejícího kradené seno. A to přímo před v protisměru přijíždějící osobní automobil.

Jeho řidič neměl šanci osudné nehodě zabránit. Velmi těžce zraněný Ondrej P. pak zemřel po převozu do nemocnice. Přerovští příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti při vyšetřování okolností této tragédie ovšem brzy zjistili, že Ondrej P. zahynul během takzvané černé jízdy.

Jak dne 18. srpna zmíněného roku uvedl deník Rudé právo, dotyčný nešťastník bydlící v obci Hrabůvka na Přerovsku se dohodl s řidičem podnikového nákladního vozu M. Š. na tom, že zmíněný šofér mu odveze domů z louky patřící bývalému Jednotnému zemědělskému družstvu Hranice tři kupy vojtěškového sena. Seno pak spolu skutečně ukradli, naložili ho na korbu náklaďáku a vyrazili na silnici. Ondrej P. si sedl až na vršek fůry, kde se ale neudržel a zřítil se na vozovku. Pád mu byl osudný. Usvědčeného řidiče M. Š. čekal samozřejmě patřičný postih.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.