Teenager vykradl 31 aut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Teenager vykradl 31 aut

Mladík kradl hlavně autorádia.
Mladík kradl hlavně autorádia. (Ilustrační foto ara)

Od srpna do října v roce 1985 pátrali detektivové pražské kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti, než se dostali na kobylku opovážlivému dlouhoprsťákovi (18). Ten řádil na mnoha místech našeho hlavního města. Klec spadla počátkem října.

Chmaták se zaměřoval na zaparkované osobní automobily. »Pole jeho působnosti« bylo široké a rozlehlé. Kradl radiopřijímače, nářadí i autopotřeby, a to po celé Praze – od Ďáblic na severu po Háje na jihu, od Hloubětína na východě po Stodůlky na západě. Prokazatelně se teenager vloupal do tří desítek a jednoho osobního vozu k tomu!

Celková škoda, kterou při svých vloupačkách od srpna do září napáchal, překročila částku 100 000 tehdejších československých korun. Jestliže průměrná hrubá měsíční mzda zaměstnanců v civilním sektoru národního hospodářství u nás tehdy 2920 Kčs, musel by občan poctivě vydělávat dva roky a deset měsíců, aby si vydělal částku, kterou si nakradl dopadený poberta. Velkým překvapením pro detektivy a vyšetřovatele byl jeho věk – šlo o klučinu, který tak tak dovršil věk plnoletosti. Jak se dalo čekat, nikde nepracoval, živil se svými zlodějnami. Dopaden byl v Praze 4 a tam byl také vsazen do vazby.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.