Mexičan přijel zemřít do Prahy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mexičan přijel zemřít do Prahy

Mexičan si objednal apartmá v pražském hotelu a tam se zastřelil.
Mexičan si objednal apartmá v pražském hotelu a tam se zastřelil. (Ilustrační foto ara)

O sebevraždě nejmenovaného cizince (†60), ke které došlo 15. ledna 1911 v Praze, referovaly Lidové noviny o dva dny později. Článek nadepsaly titulkem Konec dobrodružného života. Na věčnost odešel muž z dalekého Mexika.

Jak list podrobně popsal, mexický dobrodruh s inženýrským diplomem se ve večerních hodinách zastřelil v jednom pražskému hotelu, kde také zanechal obsáhlý dopis na rozloučenou. V něm sebevrah zdůraznil, že si vlastní život bere sám dobrovolně. Nikdo jiný že na jeho rozhodnutí nenese žádnou vinu. Lidové noviny následně vylíčily, jak Mexičan, tehdy zámožný a úspěšný podnikatel, před třemi lety přicestoval ze své rodné země do hlavního města Francie Paříže, a to s milionovým jměním. V Evropě se však, bohužel, pustil do pochybných finančních spekulací, a to byla jeho osudová chyba. „Spekulacemi přišel nešťastník o všechno a neviděl jiného východiska než ránu do hlavy,“ uzavřely svůj článek Lidové noviny.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.