Nekalý kšeft skladníka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nekalý kšeft skladníka

Za nečestně získané peníze by mohl mít podvodník dva vozy Oltcit Club.
Za nečestně získané peníze by mohl mít podvodník dva vozy Oltcit Club. (Ilustrační foto ara)

Škodu ve výši 125 tisíc tehdejších československých korun způsobil v dubnu 1989 nejmenovaný pracovník skladu podniku Staviva Ostrava v Novém Jičíně. Za tyto peníze by se tehdy dala koupit třeba dvě osobní auta.

Jak vlastně vyčíslená škoda vznikla a čím se o to přičinil zmíněný skladník? Informace o tom přinesl deník Rudé právo 4. července uvedeného roku, aniž by ale uvedl cokoli bližšího k osobě pachatele. Ten převzal šest palet izolačních desek značky Izomat, které však byly vadné, a měly se tudíž stát součástí reklamačního řízení. Skladník je tedy měl vrátit výrobci, ale rozhodl se pro fikaný kšeft.

Zmíněné zboží zčásti předisponoval do několika prodejen podniku Stavebniny na severu Moravy a zčásti je prodal některým svým známým. Když to prasklo, objevili se ve skladu detektivové severomoravské kriminální služby tehdejší Veřejné bezpečnosti a odvezli si skladníka s sebou na služebnu. Jak se dalo čekat, vyšetřovatel VB ho začal stíhat pro tehdy častý trestný čin rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. Jak nepoctivec dopadl později u soudu, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.