Opilec zabil vlastní miminko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Opilec zabil vlastní miminko

Miminko se dožilo jen sedmnácti dní.
Miminko se dožilo jen sedmnácti dní.  (Ilustrační foto ara)

Vlastní novorozeně (†17 dní) usmrtil počátkem února 1925 jistý František B. v Rudolticích na Orlickoústecku. Oba rodiče poté tvrdili, že smrt miminka nastala přirozenou cestou. Pitva však jednoznačně prokázala cizí zavinění.

Případu se věnoval deník Československá republika dne 12. února téhož roku, jen neuvedl pohlaví dítěte. Psal: „V Rudolticích u Vysokého Mýta zemřelo v těchto dnech 17denní dítě Františka B. a Justiny B. za velmi podezřelých okolností. Proto byla provedena pitva mrtvolky a zjištěno, že děcko zemřelo smrtí násilnou.

Mělo proraženou na levé straně týlu hlavičku a popálené paty od poloviny chodidel až po kotníky. Jako důvodně podezřelý z vraždy byl zatčen otec dítěte, který nejprve zapíral, potom však doznal, že čin provedl. Byl prý tenkráte opilý a dítě neustále plakalo, což jej tak rozčílilo, že uchopil u plotny pohozené dřevo a dal jím dítěti do hlavy. Byl proto četnictvem dopraven do vazby okresního soudu v Lanškrouně. Současně podáno trestní oznámení na jeho manželku, která neopatrným přikládáním teplých cihel, jimiž děcko zahřívala, způsobila mu popáleniny těžkého rázu.“ Jak byli manželé B. potrestáni, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.