Fatální drama ukončila sekera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Fatální drama ukončila sekera

Ilustrační foto
Ilustrační foto (ara)

Kalendář právě ukazoval datum 11. března 1967, když se Lelekovice, obec na Brněnsku s necelými dvěma tisícovkami obyvatel, probudila do hrůzného rána. Místní občan Josef P. (37) totiž sekerou ubil svou manželku Jiřinu (†36).

Bylo to další z pokračování série hádek a různic mezi dvěma lidmi, kteří se kdysi měli rádi, a proto vstoupili do manželského svazku. Kde jen zůstala láska, něha a vzájemné porozumění? Po dramatické verbální scéně Josef P. toho osudového rána svou Jiřinu surově popadl a začal ji škrtit. Nakonec fatální drama ukončila předem připravená sekera, jíž rozzuřený násilník svou zákonitou manželku smrtelně zmasakroval. V srpnu téhož roku usedl Josef P. na lavici obžalovaných před okresním soudem pro Brno-venkov. A jak 29. srpna zmíněného roku napsal denní tisk, soud ho po zvážení všech zjištěných svědectví a důkazů podle očekávání uznal vinným ze spáchání trestného činu vraždy. Proto taky zamířil Josef P. ze soudní budovy rovnou za mříže věznice s vyneseným trestem ve výši třinácti a půl roku odnětí svobody.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.