Napsala dopis a pustila si plyn | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Napsala dopis a pustila si plyn

Žena napsala dopis na rozloučenou.
Žena napsala dopis na rozloučenou.  (ara)

Svítiplynem se koncem ledna 1922 úmyslně otrávila Antonie H. (†26), bytem v pražské Maislově ulici. O její sebevraždě referoval deník Československá republika dne 1. února zmíněného roku pod titulkem »Odkaz zoufalé ženy«.

List tehdy psal: „Bankovní zřízenec Jaroslav H. z Maislovy ulice pohádal se v neděli se svojí manželkou Antonií H. a odešel z domova. Když se včera o čtvrt na pátou hodinu odpolední vrátil domů, byl byt zavřený. A když na klepání nikdo neodpovídal, povolal Jaroslav H. zámečníka, který byt otevřel. Antonie H. nalezena byla mrtva v posteli. Spáchala sebevraždu otravou svítiplynem, který byl vypuštěn ze dvou kohoutů ohřívadla.“ Proč si mladá paní H. sáhla na život, vysvětlila Československá republika takto: „Na stole nalezen byl lístek, ve kterém Antonie činí zodpovědným za svoji smrt manžela a jeho matku.“ Ovšem čím konkrétně se ti dva měli vůči sebevražedkyni provinit, list neupřesnil. Dá se předpokládat, že v konfliktech mezi snachou a tchyní se manžel stavěl opakovaně na stranu své matky. Závěrem deník pouze uvedl: „Mrtvola byla dopravena do ústavu pro soudní pitvu.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.