Zuřivec si rozpáral břicho | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zuřivec si rozpáral břicho

Ilustrační foto
Ilustrační foto (ara)

Závěr roku 1924 se v rodině čalouníka Antonína D. (46) z Karlína odehrál ve stylu děsivých hororů. Dotyčný se nejprve opil, jak zákon káže, pak se připotácel domů a tam začal řádit jako neřízená střela. 

Denní tisk o tom informoval pod titulkem »Zuřivec si rozpáral břicho«. Doslova se v článku deníku Československá republika psalo: „V bytě D. ohrožoval svou manželku Ludmilu a dceru Hanu kuchyňským nožem. Obě ženy vyběhly na chodbu a volaly o pomoc. Jejich křikem přivolaný inž. Otto B., který v onom domě také bydlí, vešel do bytu a nalezl tam Antonína D. s bodnou ranou v břiše.“

Panu inženýrovi se naskytl přímo hrůzný pohled na sténajícího souseda ležícího v kaluži krve s nožem zabodnutým do vlastního břicha. Zpráva deníku totiž popisovala děj takto: „D. způsobil si kuchyňským nožem těžké vnitřní zranění, poněvadž mu vyhřezla střeva a poranil si žaludek.“ Otto B. nezaváhal a okamžitě nechal zatelefonovat pro městského lékaře. Ten po příjezdu a zběžné obhlídce situace zařídil výjezd vozu záchranného sboru, který těžce zraněného Antonína D. přepravil z Karlína do všeobecné nemocnice. Zda mu tam lékaři dokázali zachránit život, není známo.

 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.