Ničivá jízda noční Prahou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Ničivá jízda noční Prahou

Piráti silnic řádili ve voze Garant.
Piráti silnic řádili ve voze Garant. (Ilustrační foto ara)

Dva mladí dobrodruzi M. P. (21) a K. J. (18) se koncem srpna 1967 rozhodli pro dramatickou jízdu noční Prahou. Za tím účelem ukradli v Praze 2 zaparkovaný nákladní automobil značky Garant a vyrazili do centra velkoměsta.

O případu psal deník Rudé právo dne 28. srpna zmíněného roku takto: „Při jízdě urazili sloupek s dopravní značkou, narazili do výkladní skříně obchodu s oděvy. Po chodníku pak pokračovali Spálenou ulicí na Národní třídu, kde demolovali automat na cigarety a nakonec ukradené vozidlo převrátili.“ Kdo z dvojice pobertů seděl za volantem, to deník neupřesnil. V každém případě M. P. a K. J. – kupodivu bez zranění – z havarovaného náklaďáku vylezli a pokusili se o útěk.

V tom ovšem měli smůlu. Několik kolemjdoucích Pražanů jejich jízdu a následnou nehodu sledovalo s nevolí, a když ničemové hodlali vzít nohy na ramena, svědkové vypomohli přivolané hlídce bývalé Veřejné bezpečnosti oba darebáky polapit a zadržet. Jak následně M. P. a K. J. dopadli u soudu, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.