Dvanáct let za pokus o vraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dvanáct let za pokus o vraždu

J. M. bodl svou družku dvakrát kuchyňským nožem.
J. M. bodl svou družku dvakrát kuchyňským nožem. (Ilustrační foto ara)

Celkem 450 kilometrů urazil jistý J. M. z rodné obce Záhor, ležící hned u tehdejších československo- -sovětských hranic, na cestě do Ostravy. A právě v tomto průmyslovém městě se později dopustil mimořádně závažného činu. Pokusil se zavraždit svou družku.

K hrůzné události došlo v roce 1965. Jak napsal deník Rudé právo 9. října zmíněného roku, J. M. se vydal do Ostravy z východu Slovenska za prací. Nastoupil do jednoho z tamějších dolů jako brigádník. Získal byt v ostravské městské části Hrabová, kde pak žil se svou družkou S. J. Bohužel, horkokrevný »východňár« se příliš často díval na dno sklenic s alkoholickými nápoji. Což platilo i o osudném dni, kdy svou společnici v opilosti napadl, a to s jednoznačným úmyslem ženu usmrtit.

Dvakrát ji bodl kuchyňským nožem. Jen zázrakem S. J. brutální útok přežila. Proto ostravský okresní prokurátor ničemníka neobžaloval jako vraha, nýbrž »pouze« jako pachatele vražedného pokusu. Počátkem října uvedeného roku pak brigádník J. M. usedl na lavici obžalovaných před okresním soudem v Ostravě. Ten ho podle očekávání poslal za mříže, a to na dlouhých dvanáct let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.