Vězeň prchl záchodovým okénkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vězeň prchl záchodovým okénkem

Muž se zavřel na záchodku.
Muž se zavřel na záchodku.  (Ilustrační foto ara)

Trestanec na útěku dokázal 1. prosince 1921 večer uprchnout z jedoucího vlaku před zakročujícím uniformovaným četníkem a průvodčím. Za plné jízdy vyskočil rozbitým záchodovým okénkem. O incidentu informoval deník Československá republika následujícího dne.

Psal: „Na policejní strážnici na Wilsonově nádraží oznámil průvodčí vlaku Karel M., že včera po 7. hodině večerní za jízdy mezi stanicemi Pyšely a Senohraby přistihl na stupátku vozu neznámého přikrčeného muže. Na otázku, proč tam sedí, řekl neznámý, že je topič ze mlýna a že ztratil peníze i legitimaci. Na to ho průvodčí pustil do vozu. A když zpozoroval, že neznámý má na sobě trestaneckou kazajku, šel vyrozuměti o tom neznámého četníka, který jel rovněž ve vlaku.

Nežli se s četníkem vrátil, zavřel se neznámý trestanec na záchodku, a když četník pokoušel se násilím ho otevříti, vyrazil trestanec okenní tabuli, za plné jízdy vyskočil z vlaku a prchal k Radešovicům. Vlak byl na poplašné znamení zastaven, ale pátrání zůstalo již bezvýsledným. Na záchodku nalezena byla trestanecká blůza, která byla odevzdána na nádražní stanici v Uhříněvsi.“ Odkud muž prchl a zda se ho podařilo lapit, není dnes už známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.