Smrt na domácím dvorku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Smrt na domácím dvorku

Zločinec vlezl na dvorek a tam zabíjel.
Zločinec vlezl na dvorek a tam zabíjel.  (Ilustrační foto ara)

Děsivé drama s tragickým koncem se v létě roku 1989 odehrálo na dvorku jednoho z rodinných domů v Moravském Písku na Hodonínsku. Dne 22. srpna tam vnikl nikým nezvaný zlotřilec (23). Jeho »návštěvu« pak nepřežil majitel domku.

Podle denního tisku příchozí na domácího pána zaútočil a způsobil mu blíže nespecifikované »těžké zranění«, kterému nešťastník posléze podlehl. Co bylo důvodem fyzického útoku, tisk neupřesnil. Zřejmě ale šlo o loupežné přepadení. Po činu ničemník z dvorku utekl neznámo kam. O čtyři dny později, tedy 26. srpna, přinesl deník Rudé právo zprávu o úspěšném zákroku jihomoravských příslušníků tehdejšího SNB.

Těm se totiž podařilo pachatele napadení z Moravského Písku vypátrat a zadržet. Šlo o již dvakrát soudně trestaného mladého muže (23). Vyšetřovatel kriminální služby ho obvinil a začal stíhat pro trestný čin ublížení na zdraví se smrtelným následkem. Tedy ne pro trestný čin vraždy, protože nebylo zřejmé, že útočník svou oběť napadl se zjevným cílem ji usmrtit. Jak kauza nakonec dopadla, není dnes už známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.