Postřelil příslušníka VB | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Postřelil příslušníka VB

Střelec odjel z Moravy do slovenské metropole.
Střelec odjel z Moravy do slovenské metropole. (Ilustrační foto ara)

Dramatická scéna s naštěstí dobrým koncem se odehrála počátkem září 1988 v Paloníně na Šumpersku. Bandita ze sousedních Doubravic tu začal nečekaně střílet na příslušníka bývalé Veřejné bezpečnosti. Sice ho postřelil, ale nezavraždil.

Poté gangster, jehož totožnost, ani věk tehdejší tisk neuvedl, ze scény zmizel a dva dny o něm nebylo ani vidu, ani slechu. Pak se objevil až ve dvě stě třicet kilometrů vzdálené Bratislavě na západě Slovenska. Ve městské části zvané Vajnory tam zastavil s pistolí v ruce projíždějící osobní vůz s řidičem a třemi spolujezdci. Dlouho se s nimi nevybavoval.

Přinutil čtveřici, aby hodně rychle vystoupila, a s osobními věcmi bezmocných a oloupených Bratislavanů prostě někam odjel. Druhého dne po ránu se opuštěné auto našlo v jiné části města nad Dunajem. Zlotřilec však na místě nebyl a kriminální službě stále unikal. Až 10. září 1988 deník Rudé právo k ulehčení spousty občanů bývalého Československa mohl napsat: „Po vyhlášeném celostátním pátrání byl zločinec na útěku zadržen příslušníky Sboru národní bezpečnosti.“ Jak byl potrestán, dnes už nevíme.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.