Přepadené mlátili gumovými obušky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přepadené mlátili gumovými obušky

Lupiči se vybavili obušky.
Lupiči se vybavili obušky. (Ilustrační foto ara)

Čtyřčlenná banda Jihomoravanů usedla v červenci 1966 na lavici obžalovaných před Krajským soudem v Brně. F. M. z Tuřan již jednou soudně trestaný, G. Š. už třikrát soudně trestaný, J. P. z Rosic spolu s J. Z. (teprve 15) ze Střílek byli souzeni pro trestné činy loupeže.

Ve svém verdiktu soud konstatoval, že zmíněná čtveřice ve veletržním městě opovážlivě přepadávala, loupila a okrádala nicnetušící a bezbranné občany. Tak například v parku u hradního komplexu na Špilberku přepadli ničemové gumovými obušky čtyři učně. Zbili je a pak je donutili, aby vyndali z kapes veškeré věci, které v nich měli. Všechno jim lumpové vzali, a navíc si odnesli i dvoje náramkové hodinky.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Případem se už zabýval Okresní soud v Brně-městě. Krajský soud jako odvolací instance potvrdil F. M. původně vynesený trest ve výši čtyř let odnětí svobody. G. Š. dopadl špatně. Původní rozsudek zněl 18 měsíců pobytu za mřížemi, ovšem krajský soud mu přidal ještě jednou tolik, tedy celkem tři zamřížované roky. J. P. putoval do basy na dva roky. Všechny tyto tresty byly vyneseny nepodmíněně. Nejlépe z bandy dopadl mladíček J. Z. Dostal, vzhledem ke svému nízkému věku, »jen« osm měsíců, a to podmíněně.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.