Honička s ozbrojeným motocyklistou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Honička s ozbrojeným motocyklistou

Mladík se rád vozil na motorce.
Mladík se rád vozil na motorce. (Ilustrační foto ara)

Honičku na prchajícího mladého ozbrojeného zloděje M. J. (18) musela v září 1966 uspořádat Veřejná bezpečnost na předměstí Ostravy. K jeho dopadení nakonec přispěli i někteří ostravští občané. O případu psal deník Rudé právo dne 16. září zmíněného roku.

Co se vlastně stalo? Událost list popisoval takto: „Po silnici jel na motocyklu a s puškou na zádech jezdec bez přilby. Příslušník Veřejné bezpečnosti jej chtěl zastavit, motocyklista mu však ujel. Při následném stíhání M. J. havaroval, nechal nabouranou motorku ležet a dal se na útěk. Až po jeho dopadení za pomoci pozorných občanů se zjistilo, že byl zadržen velmi nebezpečný zloděj. Ve Vsetíně odcizil v obchodním domě loveckou pušku, téměř 400 nábojů do pistole a 70 nábojů do brokovnice.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Poberta kradl také v Přerově.“ Podle toho, co M. J. vypověděl pro svém zatčení na služebně VB, byl připraven v případě nutnosti pušku použít, a to proti komukoli. Mladík sotva dovršil věk dospělosti a už se vydal na dráhu zločinu. Rychle však skončil na lavici obžalovaných před soudem a pak v kriminálu. Na jak dlouho, není známo.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.