Třináct let za vraždu zetě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Třináct let za vraždu zetě

Zbraň měl vrah na černo!
Zbraň měl vrah na černo! (Foto ara)

Krajský soud v Českých Budějovicích projednal v srpnu 1987 případ Aloise Z. (62) z Českého Krumlova-Domoradic. Toho prokurátor obžaloval z trestného činu vraždy spáchané na vlastním zeťovi. Dne 11. srpna soud vynesl rozsudek – 13 let vězení.

O den později o tom informoval deník Rudé právo. Podle dostupných údajů se Alois Z. nikdy zcela nesmířil s tím, že si jeho dcera vzala za manžela právě dotyčného muže. Mezi tchánem a zetěm trvale plály spory a hádky, a to z různých příčin, během kterých ani jeden nehodlal ustoupit. Tak tomu bylo i kritického dne. Alois Z. vehementně posazoval svůj názor, ovšem jeho oponent stál nekompromisně na svém.

Osudné hádce přihlíželi někteří členové rodiny Z. Když slovní půtka dostoupila vrcholu, vytasil rozzuřený obžalovaný pistoli a opakovaně na svého zetě vystřelil. Ten byl na místě mrtev. Kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti poté trestně stíhala Zdeňka Z. nejen pro trestný čin vraždy, ale také pro trestný čin nedovoleného ozbrojování, protože pachatel měl pistoli v ilegálním držení. V Domoradicích vyvolal skutek místního občana zděšení a pobouření.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.