Podezřelého z mordu trefil šlak | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Podezřelého z mordu trefil šlak

K vraždě došlo v Nepomuku na Plzeňsku.
K vraždě došlo v Nepomuku na Plzeňsku. (Ilustrační foto ara)

Hokynáře J. z Nepomuku na Plzeňsku kdosi v roce 1908 surově zavraždil. C. a k. četnictvo z místní stanice se dalo do vyšetřování. Četníci dospěli k závěru, že vrahem hokynáře byl s velkou pravděpodobností jistý Josef K., dělník na železnici.

Podezřelý dostal ocelové náramky a skončil ve vyšetřovací vazbě za mřížemi. Tak to aspoň uvedl týdeník Český západ ve své informaci ze 4. června uvedeného roku. Josef K. ovšem jakoukoli svou vinu na obchodníkově smrti důrazně a opakovaně odmítal. Přesto dál seděl za katrem a nikdo z četníků se s ním už nebavil. Čekal ho soud. V neděli se za svým mužem do věznice vydala jeho manželka. Podle Českého západu ho tam snažně prosila, aby se přece jen přiznal, je-li opravdu vinen.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

„Josef K. ale s pláčem ujišťoval ji o své nevinně. A pak byl před zraky manželčinými raněn mrtvicí. Stav jeho jest povážlivý,“ psal dále týdeník. Zda tedy Josef K. opravdu hokynáře J. zavraždil, nebo zda se páni četníci kardinálně zmýlili a za mříže uvrhli nevinného, to už se nikdy nedozvíme.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.