Netvor umučil postiženou dceru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Netvor umučil postiženou dceru

ilustrační foto
ilustrační foto (ara)

Vlastní dceru Aloisii (†14) strašlivým způsobem usmrtil v roce 1927 soukromý zemědělec František H. (46) z Kotvrdovic na Blanensku. Stanul proto před soudní porotou jakožto obžalovaný ze zločinu zabití. O případu referovaly Lidové noviny.

Dívka měla během svého krátkého života jen spoustu trápení. Onemocněla virovou chorobou – zápalem mozkových blan. Sice přežila, ale nemoc na ní zanechala následky. Pro svého otce tím jako dcera skončila.

Začal ji nenávidět a trýznil ji hladem i žízní. Choval se ovšem násilně i ke svým ostatním potomkům. Proto stanul dvakrát před okresním soudem v Blansku, který mu udělil přísnou důtku. V rozsudku dokonce stálo, že pokud se nezmění, děti mu soud odebere a dá je na vychování jinam, ovšem H. bude péči o ně hradit. Ani to nebylo nic platné. Když Lojzička v noci na 31. března zmíněného roku potřísnila výkaly zápraží, běsnící otec ji zabil.

Podle obžaloby ji »umlátil provazem s uzly, hrncem, řemeny a pěstmi «. Jak zněl rozsudek nad netvorem v lidské podobě, není známo. Trest smrti ale zřejmě vynesen nebyl, neboť jeho jméno v seznamu osob popravených za dobu trvání bývalého Československa nenajdeme.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.