Pro pomluvu dvakrát vraždil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pro pomluvu dvakrát vraždil

Vrah útočil sekerou.
Vrah útočil sekerou. (Ilustrační foto ara)

Vlastním očím nechtěl věřit šokovaný mládenec P. K. z obce Přibyslavice u Velké Bíteše na jižní Moravě. Když přišel domů, našel tam v krvi mrtvou sestru a babičku. Druhý šok zažil, když kriminálka vypátrala jejich vraha. Byl jím jeho poměrně dobrý kamarád (19)...

O dvojí tragédii informoval deník Rudé právo 28. prosince 1970. Zoufalý mladík po příchodu do bytu zjistil, že kdosi zavraždil dvě jemu nejbližší osoby. Na první pohled bylo jasné, že vrah na ženy zaútočil sekerou a usmrtil je sečnými ranami do lebky. Případ neprodleně po oznámení události na služebně tehdejší Veřejné bezpečnosti začala vyšetřovat mordparta jihomoravské kriminálky.

Stopy vedly k mladíkovi z Brna, jehož totožnost list neuvedl. S ním se pozůstalý parťák léta přátelil. Detektivové VB ho našli a zadrželi. Když mu vyšetřovatel sdělil, že ho podezřívá ze spáchání dvojnásobného mordu v Přibyslavicích, mládenec nezapíral a k hrůznému zločinu se doznal. Nad motivem, jenž ho vedl k usmrcení kamarádovy sestry a babičky, přitom zůstával rozum stát. Obě prý ho pomluvily, tak se pomstil »drsným způsobem «. Dvojnásobný vrah v teenagerském věku putoval do vazby a pak před soud.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.