Násilník si vyráběl vlastní nože | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Násilník si vyráběl vlastní nože

Útočník měl zálibu ve zvláštních podomácku vyrobených nožích.
Útočník měl zálibu ve zvláštních podomácku vyrobených nožích. (Ilustrační foto ara)

K nepodmíněnému odnětí svobody na třináct let odsoudil v dubnu 1989 senát Městského soudu v Praze Zdeňka H. (22). Obžaloba ho vinila z pokusu vraždy, znásilnění, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Na ženy útočil nožem, který si vyrobil sám.

Podle denního tisku z 19. dubna zmíněného roku ničemník od února 1983 do srpna 1988 přepadl celkem šest žen. Dvě z nich se pokusil zavraždit, čtyři znásilnit. K zastrašení svých obětí používal vlastnoručně vyrobené, ostře nabroušené nože, kterými dvěma napadeným ženám způsobil těžká zranění.

Nožem zločinec zranil i muže, který jedné z obětí Zdeňka H. přispěchal na pomoc. Městský soud v Praze označil jednání obžalovaného mladého zlotřilce za »mimořádně nebezpečné «. Jak znalci z oboru psychologie, tak i jejich kolegové z oboru psychiatrie označili Zdeňka H. shodně jako plně odpovědného za spáchané trestné skutky. „Značnou roli v jeho případě sehrávalo i nadměrné požívání alkoholu. Součástí H. převýchovy bude i ústavní psychiatrická léčba se sexuálním zaměřením,“ uvedl denní tisk. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.