Přepadl čtyřicet šest žen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Přepadl čtyřicet šest žen

Násilník řádil hlavně v Brně.
Násilník řádil hlavně v Brně. (Ilustrační foto ara)

Vypátrání a zatčení nebezpečného, sexuálně zaměřeného ničemníka oznámila bývalá brněnská správa Veřejné bezpečnosti v dubnu 1964. Noční fantom řádil v pozdních hodinách na území Brna i v některých jiných jihomoravských městech. O zneužitých ženách si vedl deník.

Podle deníku Rudé právo z 12. dubna uvedeného roku obávaný delikvent po setmění napadal osaměle jdoucí ženy, které pak odporným způsobem obtěžoval. V některých případech, pokud se oběť aktivně bránila, došlo i ke zranění. Je zvláštní, že některé paní či slečny darebák okradl, jiné ale nechal po ukojení svých choutek odejít, aniž by jim cokoli vzal. Jihomoravská kriminálka musela na některá kritická místa v krajské metropoli nasadit své »volavky«, ovšem trvalo to delší čas, než past sklapla.

Zadržený zvrhlík, jehož totožnost ani věk vzhledem k zahájenému trestnímu stíhání vyšetřovatel VB tisku neoznámil, muže zákona šokoval hned při prvním výslechu. Sám se hned přiznal ke čtyřiceti šesti (!) případům přepadení mladých žen, která si pečlivě evidoval. Netajil také, že se chystal na celou řadu d a l š í c h večerních útoků. Jak byl nakonec zlotřilec potrestán u soudu, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.