Tajemství si odnesl do hrobu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Tajemství si odnesl do hrobu

V kapse kabátu měl mladík  škrabošku  z maškarního plesu.
V kapse kabátu měl mladík škrabošku z maškarního plesu. (Ilustrační foto ara)

Utekl z domova, vytancoval se a pak se zastřelil. Pod tímto titulkem referoval 2. března 1933 deník Polední list o sebevraždě mladíka z Prahy. Nic bližšího o osobě sebevraha, o důvodech jeho děsivého činu ani o zbrani, kterou svůj čin spáchal, ovšem Polední list neuvedl.

V textu jeho zprávy stojí: „Hrozné neštěstí potkalo rodiče nedospělého mladíka z Letné, jehož zde nebudeme jmenovati. Hoch zmizel z domova a už se neukázal. Celé noci protančil na posledních masopustních plesích ve společnosti veselých děvčat a včera byl nalezen v parku mrtev. V kapse byla u něho nalezena maska. Jak se potom vyšetřilo, škraboška byla z návštěvy maškarního plesu. V souvislosti s tímto nálezem vynořily se různé poplašné zvěsti o zločinu maskovaného lupiče a podobně, které se pak ale ukázaly vesměs lichými.“ Případ vyšetřovali policisté ze sedmého obvodu hlavního města Prahy. Vyslechli sebevrahovy rodiče i celou řadu účastníků a především účastnic maškarních bálů, které nešťastník před svou dobrovolnou smrtí navštívil. Zjistit pravou příčinu jeho sebevraždy, kterou muži zákona označili za nepochybnou, se však policistům nezdařilo. Mladík si své tajemství odnesl s sebou do hrobu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.