Služka kradla na půdě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Služka kradla na půdě

Zlodějka šla hlavně po prádle.
Zlodějka šla hlavně po prádle. (Ilustrační foto ara)

Pražský deník Československá republika 10. ledna 1923 přinesl zprávu o zatčení služebné Anežky D. Ta řádila na půdě domu v Praze II, kde byla ve službě, jako pověstná straka.

Kořist, kterou si Anežka odnesla z půdy, působí dnes až úsměvně. Tehdy šlo ale o dosti drahé věci. Takto referoval zmíněný list: „Odcizila čtyři kapesníky, podprsenku, noční kabátek, noční košili a ručník patřící vesměs rodině pana Jindřicha H. Ukradené věci byly u ní nalezeny a poškozenému vydány.“ Dlouhoprstá služka ovšem nebyla žádné lilium, protože Československá republika dále informovala: „Na Anežce D. lpí dále podezření, že odcizila též asi před měsícem z půdy záclony a prádlo v ceně 500 Kč, a že se pokusila dvakrát o vloupání do bytu Anny K. v témže domě. Dotyčná byla dodána k zemskému trestnímu soudu.“ Nenechavá Anežka měla samozřejmě z ostudy kabát. Je jisté, že ji její zaměstnavatel bez okolků vyhodil z místa. Čekal ji soudní proces, rozsudek a basa. Těžko mohla čekat, že by ji posléze do služby v Praze vzali někde jinde...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.