Z nešťastné lásky skočil pod vlak | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Z nešťastné lásky skočil pod vlak

Vlak amputoval mladíkovi hlavu.
Vlak amputoval mladíkovi hlavu. (Ilustrační foto ara)

Pod tímto titulkem přinesl 19. března 1933 deník Polední list informaci o hrůzné události, která šokovala obec Vroutek, blízké okresní město Podbořany i široké okolí. Život si na kolejích před nádražím ve Vroutku vzal děsivým způsobem Antonín Sch. (†24).

Polední list popsal tragédii těmito slovy: „Dnes o 13. hodině dal se přejeti vlakem č. 305 jedoucím z Plzně do Žatce před vjezdem do stanice Vroutek mladý řeznický pomocník Antonín Sch. Položil hlavu na koleje těsně před přijíždějícím vlakem. Sebevrah byl na místě mrtev, neboť mu hlava byla koly lokomotivy uříznuta. U něho nalezen byl dopis, ve kterém píše, že čin svůj spáchal z nešťastné lásky. Nikdo prý ať pro něho netruchlí, že jde jinému z cesty a že umírá rád.“

Případ vyšetřovala četnická stanice ve Vroutku. Muži zákona jej uzavřeli jako nepochybnou sebevraždu bez cizího zavinění, strojvedoucí osudného vlaku neměl ani tu nejmenší šanci tragédii zabránit. O slečně, kvůli které mladý řeznický pomocník tak příšerným způsobem ukončil svůj život, ani o úspěšnějším sokovi nebohého Antonína Sch. není známo nic.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.