Ve studni hrůzou zešedivěla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ve studni hrůzou zešedivěla

Žena si ve studni prošla peklem.
Žena si ve studni prošla peklem. (ARA)

Šest hodin hrůzy prožila o Štědrém večeru roku 1923 manželka kočího Stanislava M. z moravské obce Trnavy. Její surový muž ji úmyslně shodil do studny, a když se nebožačka konečně dovolala pomoci, z děsu jí zcela zešedivěly vlasy.

Denní tisk 1. ledna 1924 událost popisoval takto: „Kočí Stanislav M. byl po okolí znám coby surovec. Byl ženat a svou manželku neustále bezdůvodně týral. Konečně rozhodl se, že ji sprovodí ze světa. K tomu hnusnému činu vybral si právě svatvečer, kdy každý jásá a těší se ze svého třeba často dosti bídného života. Vylákal svou manželku ke studni a v nestřeženém okamžiku ji svrhl dolů.

Nešťastná žena dopadla na dno studny, voda jí sahala po prsa a pomoci nikde nebylo. Volala, ale marně. Až po šestihodinovém trýznění, z něhož prý úplně sešedivěla, šel kolem chodec na půlnoční a za pomoci přispěchavších vesničanů ji vytáhl. Na surového manžela bylo učiněno trestní oznámení.“ Bezcitný tyran Stanislav M. pak stanul konečně po zásluze před soudem. A to pro – naštěstí nezda řený – pokus vraždy vlastní manželky. Jaký trest tam dostal, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.