Snědla salám a zemřela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Snědla salám a zemřela

Salám byl zřejmě infikovaný botulotoxinem.
Salám byl zřejmě infikovaný botulotoxinem. (Ilustrační foto ara)

Mladá, svobodná úřednice pojišťovny Marie U. skonala v bytě svých rodičů na Malé Straně v Praze dne 21. ledna 1923. Stěžovala si na strašlivé bolesti ve vnitřnostech. Ty podle jejích slov začaly, když nešťastnice snědla kus salámu.

O smutném příběhu s tragickým koncem referoval deník Československá republika o dva dny později. Jak napsal, Marie U. navštívila své rodiče několik minut po osmé večer. Kroutila se v nesnesitelných křečích. Na dotazy otce a matky mladá žena špitla, že než vyšla ze svého bydliště, povečeřela salám s pečivem. Brzy nato se dostavily bolestivé záškuby v žaludku a střevech, takže se Marie sotva dokázala dovléci k domu, kde bydleli její nejbližší.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Po hodině, než stačili rodiče přivolat lékaře, ubožačka vydechla naposledy. „Protože jest podezření, že smrt nastala otravou potravinovým jedem, byla mrtvola odvezena do ústavu pro soudní pitvu,“ uvedl list. Na řadě pak bylo bezpečnostní oddělení policie, aby zjistilo, z kterého uzenářství osudný salám pocházel, jak se potravinový jed do uzeniny dostal a kdo za to byl odpovědný. Mohla to být nešťastná náhoda, ale i úmysl. Výsledek tohoto vyšetřování ovšem neznáme.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.