Hladoví vlci rozsápali sedláka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Hladoví vlci rozsápali sedláka

Hladoví vlci byli nebezpeční.
Hladoví vlci byli nebezpeční. (Ilustrační foto ara)

Sedláka Ivana Sojčuka z obce Luh u Velkého Bočkova na Podkarpatské Rusi v bývalém Československu napadla a zabila koncem roku 1923 hladová vlčí smečka. Nešťastníka šelmy usmrtily, tělo rozsápaly a doslova sežraly tak, že zbyly jen kosti.

Podle zprávy deníku Slovenský východ, který tehdy vycházel v Košicích, k tragédii došlo na zasněženém vrchu zvaném Putky. Bezbranný ubožák neměl nejmenší šanci přežít. Mnohem lépe se vedlo listonošovi, jehož jméno noviny neuvedly. Ten vezl v saních tažených koněm poštu z Velkého Bočkova, městečka nedaleko hranic tehdejšího Československa s Rumunskem, do Kobylecké Poljany. Vlci ho nejprve sledovali a pak ho také napadli.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Pošťák ovšem zachoval chladnou hlavu a ze smrtelného obklíčení se dokázal vymanit. Jak? Měl prý v saních větší množství zápalek, které neustále škrtal a rozhazoval kolem saní. A tak se nakonec, přes krutý hlad, který je hnal za kořistí, neodvážili na listonoše ani na jeho koně přímo zaútočit. Jiná hladová vlčí smečka ovšem přímo ve Velkém Bočkově vnikla do ovčína, kde rozsápala a sežrala celkem sedm oveček.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.