Probodl ženu na špitálním lůžku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Probodl ženu na špitálním lůžku

Do nemocnice si muž přinesl nůž.
Do nemocnice si muž přinesl nůž. (Ilustrační foto ara)

O děsivé vraždě spáchané v Kopřivnici na Novojičínsku referoval deník Československá republika 1. července 1926 pod titulkem »Čin choromyslného v nemocnici u lože ženina«. Jistý František S. (55) před očima příbuzných probodl nožem své hospitalizované manželce srdce.

List psal: „O minulé neděli večer přišel do kopřivnické nemocnice František S. ke své choti, která tam byla právě na léčení. Posadil se u postele a rozhorleně k ní mluvil. Přítomni byli v tu chvíli u lůžka také jeho příbuzní. Nemocná na podrážděné výtky manželovy neodpověděla ani slovem, což jej ještě více podráždilo. Nenápadně vytáhl zpod kabátu přinesený kuchyňský nůž a proklál jím nemocné ženě hruď.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Rána byla mířena přesně do srdce a také ho smrtelně zasáhla. Strnulí příbuzní nemohli jeho vražednému činu nijak zabrániti.“ Proč vlastně S. svou ženu probodl, není známo. Co se pak dělo dál, to deník shrnul takto: „František S. dokonav svůj čin, rozrušen řekl pouze: Dokonal jsem to, co jsem dokonati chtěl...“ O osobě vraha toho zřejmě nebylo mnoho známo. „Patrně se jedná o choromyslného, snad alkoholika,“ spekuloval list závěrem.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.