Umírající označila svého vraha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Umírající označila svého vraha

Vrah prostřelil okno do kuchyně.
Vrah prostřelil okno do kuchyně. (Ilustrační foto ara)

Šokující vražda Marie K. (†27) střelnou zbraní otřásla 27. října 1925 jihočeskou obcí Trhové Sviny. Než ubohá zemřela, ještě promluvila. Jejím vrahem měl být místní mladík Petr P. (16).

Případ popsal deník České slovo 3. listopadu téhož roku. „Dne 27. října o půl desáté hodině večerní střelil neznámý pachatel oknem do kuchyně statku Marie P. na samotě »U Mokrých« v lese asi 30 minut od Trhových Svin vzdáleného. Útočník smrtelně zranil u okna stojící schovanku P., svobodnou Marii K., dceru rolníka z Bukvic u Českých Budějovic, která skonala po čtvrthodině.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kule prorazila okenní tabuli a Marii K. vnikla do krku,“ napsal dobový tisk. A motiv? „Příčinu lze hledati v žárlivosti některého milence zavražděné, která měla vbrzku převzíti 40 měr ze statku Marie P. Jako důvodně podezřelý byl četnictvem zatčen a dopraven do vazby krajského soudu v Českých Budějovicích Petr P. z Trhových Svin, bez zaměstnání. Zavražděná ho před smrtí označila jako pachatele, ale ostatní důvody nemohla uvésti, poněvadž skonala. Ve vyšetřování zločinu se pokračuje,“ dokončilo České slovo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.