Pět let za smrt dcerky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Pět let za smrt dcerky

Dítě matku rozčílilo, protože podle ní moc plakalo.
Dítě matku rozčílilo, protože podle ní moc plakalo. (Ilustrační foto ara)

Trest odnětí svobody na pět let nepodmíněně potvrdil v červenci 1967 Krajský soud v Ústí nad Labem V. B. z Mimoně na Českolipsku. Tato krkavčí matka způsobila 21. března téhož roku své maličké dcerce (†10 měsíců) smrtelné zranění.

Mladá žena byla původně obžalována z trestného činu vraždy. Malou holčičku v záchvatu vzteku, vyvolaném neustávajícím pláčem dítěte, dvakrát silně udeřila rukou do hlavy. Když ani poté dívenka nepřestala plakat, obžalovaná ji zvedla a silně s ní udeřila o tvrdou pohovku. Miminko pak na následky utrpěných těžkých zranění zemřelo.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Případ byl projednáván nejprve u Okresního soudu v České Lípě. Prokurátor pro V. B. požadoval za vraždu přísný trest. Senát českolipského soudu první instance ovšem v počínání surové rodičky trestný čin vraždy nespatřoval, protože se nepodařilo prokázat, že V. B. chtěla svým jednáním dcerku opravdu usmrtit. Byla tedy odsouzena na pět let do kriminálu, a to za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Krajský soud v Ústí nad Labem pak českolipský verdikt potvrdil v plném rozsahu.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.