Zatkl okradenou, kapsářka utekla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zatkl okradenou, kapsářka utekla

K incidentu došlo před známým pražským obchodním domem.
K incidentu došlo před známým pražským obchodním domem. (Ilustrační foto ara)

Kardinální omyl přivolaného strážníka dne 31. ledna 1939 způsobil, že před obchodním domem v centru Prahy zadržel a na strážnici odvedl ve skutečnosti okradenou paní. Zato úspěšná kapsářka i s kořistí beztrestně zmizela v pražských ulicích.

Jak se to mohlo stát? O tom pod titulkem »Zadrželi okradenou« referoval Polední list den poté. Deník psal: „Před výkladem obchodního domu včera stála žena. Pojednou se k ní přitočila jiná a zručným pohybem se zmocnila její kabelky. Okradená chytila zlodějku za ruku a volala o pomoc. Se zlou se však potázala. Zlodějka použila staré známé metody. Spustila povyk a dělala sama okradenou. Za chvíli se na místě seskupil dav lidí, každý mluvil něco jiného, a když přišel strážník, dopadlo to špatně.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Zlodějce podařilo se získat mínění většiny, a tak došlo k tragickému omylu. Okradená byla předvedena na strážnici pro rušení veřejného klidu a pořádku. Zlodějka zatím zmizela – i s kabelkou okradené.“ Závěrem Polední list vyslovil nadějný předpoklad, že „neuteče však daleko, protože detektivové znají své smutně proslulé »známé«...“ Zda se domněnka vyplnila a dlouhoprsťačka byla opravdu polapena, není známo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.