Sadista zemřel na šibenici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Sadista zemřel na šibenici

Muž skončil na šibenici.
Muž skončil na šibenici. (Ilustrační foto ara)

Trest smrti uložil v prosinci 1970 Krajský soud v Brně Zdeňku D. (†29) ze Stínavy na Prostějovsku. Uznal tohoto sadistu vinným z trojnásobného pokusu o znásilnění, dvojnásobného znásilnění a dvojnásobné vraždy. Tisk o tom informoval 31. prosince zmíněného roku.

Jak napsal, obžalovaný v květnu 1969 v katastru obce Vícov, okres Prostějov, vystřelil z pistole na dvojici snoubenců, nejdřív na mladého muže jménem Jaroslav (†21) a pak na jeho partnerku Zdeňku (†18). Dívku, která se i navzdory zranění pokusila o útěk, dostihl a znásilnil. Pak oba zraněné utloukl dřevěným kyjem. Usvědčily ho krevní stopy na oblečení. Při vyšetřování kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti navíc zjistili, že v letech 1964 až 1966 Zdeněk D. na silnicích v okrese Prostějov přepadl tři ženy a pokusil se je donutit k pohlavnímu styku.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Jinou slečnu svezl na motocyklu jako stopařku, údery železnou paličkou do hlavy ji omráčil a pak surově znásilnil. U soudu předstíral obžalovaný duševní chorobu, ale znalci ho označili za zjevného simulanta. Jako zvlášť nebezpečného recidivistu předal soud Zdeňka D. popravčímu, který 14. ledna 1972 trest smrti na pražské Pankráci vykonal. Odsouzenec zemřel na šibenici.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.