Vidle přinesly smrt | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Vidle přinesly smrt

Vidle se nešťastně odrazily přímo na nebohého družstevníka
Vidle se nešťastně odrazily přímo na nebohého družstevníka (Ilustrační foto ara)

Neuvěřitelnou smůlu měl počátkem července 1967 družstevník J. G. (†59) ze střední Moravy. Zemřel totiž na následky nechtěného bodnutí vidlemi do hlavy. Vyšetřování kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti ukázalo, že šlo o fatální náhodu. Nešťastník pak zemřel za pár hodin po převozu do nemocnice v bývalém Gottwaldově, dnešním Zlíně.

O šokující tragédii referoval deník Rudé právo 8. července zmíněného roku. Co se tenkrát vlastně stalo? „Při zjišťování příčiny utrpěného zranění J. G. se prokázalo, že dotyčný spolu se třemi dalšími spolupracovníky z JZD (tehdejšího jednotného zemědělského družstva, pozn. red.) upravoval naloženou chlévskou mrvu na korbě nákladního automobilu. Jeho řidič ji měl následně odvézt z areálu družstva pryč. Poté, co skončili práci, chtěl jeden z družstevníků do mrvy zabodnout vidle. Ty se však nárazem nečekaně vymrštily, přeletěly přes naložený náklaďák na druhou stranu, kde stál nicnetušící J. G., a zabodly se mu přímo do hlavy.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kolega, který vidle do mrvy neopatrně zabodával, se na místě zhroutil,“ popisoval denní tisk smutnou událost, která skončila kuriózní nešťastnou náhodou, boh u ž e l s následkem smrti. Ostré hroty vidlí, navíc znečištěné chlévskou mrvou, prorazily zasaženému pracovníku JZD lebku. Způsobily mu natolik závažná poranění mozku, že gottwaldovští lékaři neměli, přes veškerou snahu a úsilí, šanci na jeho záchranu. Zda byl viník úmrtí J. G. za svou neopatrnost obviněn a trestně stíhán, není známo. Jisté ovšem je, že vyšetřovatel VB nespatřoval v jeho počínání úmysl.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.