Sňatková podvodnice v pankrácké cele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sňatková podvodnice v pankrácké cele

Podvodnice vylákala z muže peníze.
Podvodnice vylákala z muže peníze. (Ilustrační foto ara)

Slečnu Josefu B. z Karlína zatkla v lednu 1939 pražská policie. Jistý Pražan na ni podal trestní oznámení, neboť od něj vylákala částku 28 tisíc tehdejších korun. A to pod slibem, že se za něj vdá. Podvedený, ženitby chtivý muž utrpěl opravdu značnou škodu.

V roce 1939 totiž bylo na jednu tisícikorunu třeba poctivě pracovat přibližně 270 hodin. Pikantním se jeví fakt, že v této době se ošizený muž nacházel z trestu v pracovním táboře a těšil se na novou, manželskou etapu svého života. Celý příběh popsal deník Polední list 26. ledna uvedeného roku podrobně takto: „Sňatkových podvodníků má policie celé album. Ne tak podvodnic. Proto zatčení ženy, obviněné z tohoto oboru, vzbudí pochopitelně vzrušení.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Josefa B. byla zatčena, ale popírá úmysl, tvrdí, že prý peníze od oznamovatele dostávala dobrovolně. Její výpovědi nelze věřit již proto, že vede život, který vyžaduje nočních pochůzek po ulici. Kromě toho se zjistilo, že si vydržuje milence, s nímž má nemanželské děcko. Nemohlo tudíž jít o žádné dary, protože tohle všechno její nápadník nevěděl.“ Podle policejního vyšetřovatele tak obhajoba lehké žínky padla. Proto putovala do vazební cely na Pankrác.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.