Zloději se schovali ve skříni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zloději se schovali ve skříni

Úkryt ve skříni se neosvědčil.
Úkryt ve skříni se neosvědčil. (Ilustrační foto ara)

Celkem 120 lahví vína, koňaku, likérů, rumu a dalších lihovin zmizelo počátkem srpna 1966 z prodejny spotřebního družstva Jednota v Kardašově Řečici na Jindřichohradecku. A to přičiněním nenechavého studenta (17) a stejně troufalého učně (18).

Mladí pobertové, z nichž jeden ještě ani nedovršil věk dospělosti, vpadli do uzamčeného místního konzumu ve večerních hodinách a jen si nadšeně pomlaskávali. Nešli ovšem pouze po alkoholických nápojích, zálusk měli i na různé dobroty. A tak v jejich taškách postupně mizely šišky salámu, krabičky se sardinkami, konzervy s masnými výrobky, paštikami, pomazánkami. Nepohrdli ani sýry či nakládanou zeleninou. Naráz ovšem celou kořist odnést nedokázali, a proto se pro zbytek do konzumu vrátili.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

A to byla jejich pekelná smůla, protože v té chvíli byli vyrušeni náhodným příchozím. Chmatákům nezbylo, než utéct a schovat se. Úkryt hledali ve skříních v jednom ze sousedních bytů. A tam je také našli zalarmovaní příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti, kteří se vydali po jejich stopách. Zatčení bylo dílem několika vteřin. Co na nezdařenou zlodějnu v podání studenta a učně řekl následně soud, není známo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.