Poslední svezení v životě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Poslední svezení v životě

Nasednout s cizím mužem  na motorku byla velká chyba.
Nasednout s cizím mužem na motorku byla velká chyba. (Ilustrační foto ara)

Do Jevan na východ od Prahy měla 10. června 1967 namířeno slečna B. F. (†18). V Radotíně, který byl tehdy samostatným městem, jí nabídl odvoz na svém skútru J. K. (23). U obce Vranov na Benešovsku ovšem důvěřivou dívku nejprve znásilnil a pak ubodal.

O tragédii informoval deník Rudé právo o sedm dní později. Mimo jiné psal: „Osudného dne ve večerních hodinách nasedla B. F. na zadní sedadlo skútru za řidiče J. K. a vyjeli. V obci Vranov, okres Benešov, potom J. K. skútr nečekaně zastavil a zaskočenou dívku udeřil do hlavy tupým předmětem. V bezvědomí ji pak odtáhl do pole, kde ji znásilnil. Když se B. F. probrala k vědomí a začala volat o pomoc, zasadil jí násilník celkem osmnáct bodných ran nožem a z místa činu ujel.“

Po nálezu těla ubodaného děvčete zahájila svou práci středočeská mordparta kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti. Nejenže se jejím detektivům podařilo zjistit totožnost vraha, ale během několika hodin už byl J. K. dokonce vypátrán a zatčen. Radotín, kde smutná událost započala, se o sedm let později, v roce 1974, stal součástí hlavního města Prahy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.