Školák si nakradl na auto | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Školák si nakradl na auto

Za nakradené peníze by si mohl zloděj pořídit i Škodu 105, a ještě by mu zbylo
Za nakradené peníze by si mohl zloděj pořídit i Škodu 105, a ještě by mu zbylo (Ilustrační foto ara)

Divit se nestačili kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti z Ostravy, když se jim v únoru 1983 podařilo dopadnout pachatele řady opovážlivých vloupaček. Ukázalo se, že sérii zlotřilostí měl na svědomí teenager (14) z Kopřivnice na Novojičínsku.

Žák základní školy se namísto matematiky, češtiny, chemie či přírodopisu věnoval zlodějnám. Ne ovšem v rodné Kopřivnici. Jak 3. února zmíněného roku informoval deník Rudé právo, za krádežemi se dareba vydával do čtyři desítky kilometrů vzdálené Ostravy nebo na různá místa v okresech Nový Jičín a Frýdek-Místek. A nebyl to rozhodně žádný »troškař«. Když vyšetřovatel VB spočítal zlodějíčkem napáchané škody, dospěl k částce 58 400 československých korun.

Pro srovnání – osobní automobil Škoda 105 L byl levnější. Dal se tehdy koupit za 57 780 Kčs. Následovala domovní prohlídka, kde detektivové ostravské krim i n á l k y našli ještě část nakradených p ř e d m ě t ů v celkové hodnotě 6 tisíc korun. Ostatní kořist nezletilý poberta už stačil rozprodat za směšně nízké ceny. Peníze, které takto stržil, už utratil. Vzhledem k mladíkově věku na něj nečekal soud, ale »pouze« polepšovna...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.