Krvavé noční ryto | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Krvavé noční ryto

Zločinci přepadli taxikáře.
Zločinci přepadli taxikáře. (Ilustrační oddělení ara)

Čas po půlnoci z 5. na 6. května 1964 si vybrali dva všehoschopní zločinci k přepadení taxikáře ve slovenské metropoli Bratislavě v bývalém Československu. Mávli na Františka Ž. (40) a muž za volantem ochotně zastavil. Noční ryto přece uvítá skoro každý »drožkář«…

Ve chvíli, kdy František Ž. ve Vajnorské ulici nedaleko centra Bratislavy nabral do vozu dvojici sympaticky vyhlížejících mladých kluků, nenapadlo ho, že se záhy ocitne v ohrožení života. Jenže ze sympaťáků se vyklubali ničemové, odhodlaní uloupit tržbu i taxík a odjet s ním z města. Za každou cenu! Dva na jednoho – této přesile František Ž. neodolal. Přepadení přežil, i když za cenu těžkého zranění.

Auto i peníze ovšem byly fuč. Případu se hned ujala bratislavská kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti. Neupřesnila ovšem ani charakter zranění, jež taxikář utrpěl, ani částku, kterou zločinci uloupili. Před detektivy stál těžký úkol, který však za necelý měsíc dokázali vyřešit. Ve spolupráci s občany totiž 1. června oba lumpy našli a zatkli. Šlo o Mariána B. (19) a mladistvého Igora T. (16), oba ze čtyři sta kilometrů vzdálených Košic. Skončili v cele předběžného zadržení a pak před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.