Sedm zbabělých za katrem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Sedm zbabělých za katrem

Gang řádil v Ostravě.
Gang řádil v Ostravě. (Ilustrační foto ara)

Zvláštní »sport« si pro využití volného času vybrala na jaře 1964 parta mladých Ostravanů (17 až 20). Byl to »zápas ve volném stylu«, kdy ovšem vždy stál jeden osamocený proti několika rváčům. Výsledek byl předem dán – dotyčný byl zbit, a k tomu i oloupen.

Banditů bylo sedm, ale žádní stateční – jen zbabělci využívající ke rvačkám početní převahu. Za »soupeře« si vybírali na odlehlých místech Ostravy náhodné chodce a každý »zápas« byl rozhodnut během malé chvíle. »Poražený« utrpěl krvavé šrámy či zranění, »vítězové« odcházeli triumfálně i s jeho cennostmi či penězi. Ty se sedmičce výtržníků náramně hodily, protože ani jeden se v zaměstnání rozhodně nijak nepřetrhl...

Nakonec řádění mladých ničemníků ukončila kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti a celá sedmička usedla na lavici obžalovaných před senátem okresním soudu v Ostravě. Podle deníku Rudé právo z 23. května zmíněného roku Bohumila H. poslali muži v talárech do basy na pět let, Štefanovi W. nadělili ještě o jeden zamřížovaný rok víc. Zbývající pětice dostala tresty nižší.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.