Vrah se uškrtil na prostěradle | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vrah se uškrtil na prostěradle

Vrah spáchal ve vazbě sebevraždu udušením!
Vrah spáchal ve vazbě sebevraždu udušením! (Profimedia)

Jednu z nejkrvavějších kauz v naší historii řešili kriminalisté na severu Moravy v létě 1987. Nebezpečný deviant Petr T., který už měl za sebou předchozí trestnou činnost majetkového i sexuálního charakteru, ubodal dýkou v Čeladné na Frýdecko-Místecku dívku Ivanu (†21).

Chtěl ji pak znásilnit, ale krev na dívčině těle ho od další zvrhlosti odradila. Brzy poté v Kopřivnici ubodal muže (†41), který šel bránit svou dceru Jolanu (17). Tu hodlal Petr T. taky znásilnit, k tomu ale nedošlo. Dívku přesto vážně zranil. V Hulíně stejný gauner zneužil školačku Haničku (10) a pak se jí pokusil podříznout hrdlo. Dítě včasným zásahem lékařů přežilo. Příslušníci VB po vraždícím maniakovi usilovně pátrali a na Pustevnách ho 23. srpna 1987 dostihli.

Petr T. začal prchat do lesa, pak proti pronásledovatelům chtěl použít dýku, ale to už nestihl. Byl dopaden, zatčen a obviněn z trestných činů vraždy, pokusů vraždy i dalších skutků. Rozsudku se už ale nedočkal – sám si vzal život v noci z 29. na 30. května 1988. Uškrtil se ve vazební cele na prostěradle omotaném kolem krku. To pro větší účinnost podložil klackem. Existovalo podezření, že k sebevraždě mu pomohl spoluvězeň. To ale kriminalisté nakonec neprokázali.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.