Včas překažená loupež | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Včas překažená loupež

Loupež plánoval lump spáchat v pražském Karlíně.
Loupež plánoval lump spáchat v pražském Karlíně. (Ilustrační foto ara)

Richarda D., majitele firmy v pražské Králodvorské ulici, vyhledal v lednu 1924 jistý Bohumil M. s tím, že pro něj má velmi důležitou informaci. Chystá se prý loupež firemních peněz, přičemž právě on, Bohumil M., by se na ní měl také podílet.

O záležitosti psal deník České slovo. Podle tvrzení Bohumila M. ho v restauraci U Rozvařilů na Poříčí přemlouval jistý mladší muž, aby mu pomohl s loupežným přepadením. V sobotu před polednem odnáší bratr podnikatele Richarda D. do Karlína peníze na výplatu firemních zaměstnanců. On jako iniciátor loupeže je prý připraven velké prachy uloupit. Potřebuje však pomocníka, který by v nečekané chvíli bratrovi šéfa »jako náhodou« podrazil nohy. Sám mu pak ukradne tašku s penězi a zmizí v karlínských uličkách.

Richard D. věc nebral na lehkou váhu a obrátil se na policii. Její detektiv pak zpovzdáli pozoroval domluvené setkání odhodlaného lupiče s Bohumilem M. Vzápětí ho zatkl a odvedl na policejní služebnu. „Zjištěn v něm Jan V. (32), soustružník holí, který jest u Richarda D. zaměstnán. V. vše popřel, byl však zadržen a dodán do soudní vazby,“ uzavřelo České slovo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.