Divoký západ v brněnských parcích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Divoký západ v brněnských parcích

K útokům docházelo v Brně.
K útokům docházelo v Brně. (Ilustrační foto ara)

Jako někde na Divokém západě řádila banda mladých desperátů v roce 1963. Nikdo si nemohl být jist svým bezpečím. Místem, kde mladíci páchali své trestné skutky, byla jihomoravská metropole Brno.

Tříčlenný gang »operoval« zejména v brněnských parcích a sadech. Kratochvílí »banditů« bylo zcela bezdůvodné napadání nicnetušících osamělých chodců. Bavili se vlastní početní převahou a fyzickým napadáním bezbranných obětí. Podle svědectví napadených šlo vesměs o hodně mladé pachatele. Sdělovací prostředky například informovaly o přepadení jistého Brňana, ke kterému došlo právě o Štědrém dnu zmíněného roku.

Tehdy svou oběť zvrhlí ničemníci během útoku dokonce těžce zranili nožem. Brněnským kriminalistům tehdejší Veřejné bezpečnosti dalo dost práce, než troufalé darebáky vypátrala a pochytala. Nakonec ovšem všichni tři skončili v policejních poutech, následně před prokurátorem a nakonec před okresním soudem v Brně. A ten v dubnu 1964 naděloval. Mladistvý B. M. vyfasoval čtyři zamřížované roky v base, B. F. dva a půl roku a mladistvý I. M. rok a tři měsíce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.