Zklamání v Brně: Obří kolo se neroztočilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zklamání v Brně: Obří kolo se neroztočilo!

Třicet tři metrů vysoké vyhlídkové kolo se v Brně se včera neroztočilo.
Třicet tři metrů vysoké vyhlídkové kolo se v Brně se včera neroztočilo.  (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš )

Neotáčí se, lidé Brno z výšky zatím neuvidí. Největší atrakce adventu a Vánoc v moravské metropoli, 33 metrů vysoké vyhlídkové kolo, se oproti plánu včera neroztočilo. Proč?

Radnice Brno-střed chtěla mít jistotu, že jeho provoz splňuje všechna vládní protiepidemická opatření a pro jistotu se obrátili na ministerstvo zdravotnictví. „Bohužel jsme nedostali odpověď. Počkáme do pondělka, ale i tento termín je zatím s podmínkou. Závisí to na tom, zda budou platit epidemiologická opatření třetího stupně, což se dozvíme zřejmě v neděli,“ vysvětlila mluvčí radnice Brno-střed Kateřina Dobešová. „Bohužel, taková je realita,“ povzdechl si výrobce atrakce Jiří Husek. Jeho osmičlenná parta přitom smontovala obří kolo už minulý týden.

6 lidí a roušky

„Scházet se může až šest osob naráz, což je ideální, protože převozní kapacita gondol je také šest osob. Navíc budeme samozřejmě respektovat všechna další hygienická pravidla, která jsou platná. Kromě dezinfekce gondol podstoupí návštěvníci jízdu se zakrytými ústy a nosy, platí i předepsané rozestupy pro čekající návštěvníky,“ řekla Kateřina Dobešová, mluvčí radnice Brno-střed.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.