Loupil a vraždil ve mlýnech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Loupil a vraždil ve mlýnech

Lupič se specializoval na mlýny.
Lupič se specializoval na mlýny. (Ilustrační foto ara)

Vraha Bedřicha K. (20), povoláním natěračského pomocníka z České Třebové, zatkla policie v Praze 24. února 1925. A to na základě zatykače vydaného Krajským soudem v Kutné Hoře.

Muž vykrádal cizí hospodářství, a když se mu někdo postavil do cesty, vytáhl na něj nůž. Specializoval se na mlýny, protože stály obvykle dál od vesnice a většinou měl mlynář slušnou hotovost. Bedřich K. byl hledán pro nedokonanou dvojnásobnou vraždu v Luteránském mlýně u Golčova Jeníkova koncem roku 1924 a pro trojnásobnou vraždu v Rajském mlýně na západě Čech 1. února 1925. O pátrání po mladém zločinci informoval deník České slovo 11. února. „U starosty obce Čeletice u Klatov zanechal lístek podepsaný František Kaplan. Písmo, jak zjištěno bezpečnostním oddělením v Praze, jest totožným s písmem K. Je jisté, že 2. února, den po vraždě, v Praze prodal vetešnici svůj světlý kabát. Od té koupil si světlý kožich s límcem, imitací černého beránka. Jest vyšší, ramenaté postavy, bledého, bezvousého, pihovatého obličeje, plavých vlasů. Nosívá niklové brýle s černými skly. Z Prahy měl odjet do Holic, kde má míti milenku,“ referovala policie. Zatčen byl Bedřich K. třiadvacet dnů po druhé vraždě. Před soudem v Kutné Hoře spoléhal na to, že v době zločinů nebyl dle tehdejších zákonů plnoletý, tudíž že nedostane provaz. Nemýlil se. Odsouzen byl k dvacetiletému vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.