Odsouzený opilec vymlátil kavárnu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Odsouzený opilec vymlátil kavárnu

Muž vyvolal výtržnost v kavárně a napadl i barmanku.
Muž vyvolal výtržnost v kavárně a napadl i barmanku. (Ilustrační foto ara)

Jako ze řetězu utržený řádil 29. června 1966, v den svých jmenin, opilý Petr B. (23) z Uherského Brodu na Uherskohradišťsku. V místní kavárně vyvolal výtržnost. Napadl barmanku, vulgárně ji urážel, rozbíjel sklenice a vybavení podniku.

O případu informoval deník Rudé právo 24. srpna uvedeného roku. Důvodem, proč se nezaměstnaný Petr B. »ožral, jak zákon káže«, nebyl jen jeho svátek, ale hlavně výzva k nástupu trestu odnětí svobody do basy na deset měsíců. Když do kavárny dorazila přivolaná hlídka bývalé Veřejné bezpečnosti, začal Petr B. sprostě nadávat i uniformovaným mužům zákona. A kdyby jen to! Vrhl se na ně a jednomu při tom zlomil dvě žebra.

Příslušníci VB proti němu použili donucovací prostředky, aby ho zklidnili. Při eskortování na okresní služebnu jim opilec vyhrožoval pomstou. Hrubě vynadal i jedné občance, která ho podle deníku údajně napomínala. V srpnu pak stanul Petr B. před trestním senátem okresního soudu v Uherském Hradišti. Ten mu vyměřil úhrnný trest za čtyři spáchané protizákonné skutky – tři a půl roku v zamřížovaném prostředí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.