Recidivisty zastavila až služební zbraň | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Recidivisty zastavila až služební zbraň

Dvojice vykrádala chaty a chalupy.
Dvojice vykrádala chaty a chalupy. (Ilustrační foto ara)

Koncem srpna 1966 vyšli po odpykání trestů z vězení V. O. (27) z Chrudimi a jeho synovec V. K. (20). Oba zvláště nebezpeční recidivisté byli už vícekrát trestáni za krádeže a vloupačky. Vykrádali chaty a prodejny, tím si opatřovali peníze na pochybné živobytí.

Jak 19. září uvedeného roku psal deník Rudé právo, u Vrbatova Kostelce na Chrudimsku se V. O. a V. K. rozhodli ukrást zaparkované osobní vozidlo, tím pak se projíždět po republice a dál se živit krádežemi. Podezřelých individuí si ale všiml člen Pomocné stráže Veřejné bezpečnosti (PS VB), který rychle informoval službu konající příslušníky na oddělení bývalé VB v Chrudimi. Do terénu tedy vyrazila motorizované hlídka a začala oba recidivisty stíhat.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Protože ani na dva varovné výstřely ze služební zbraně ujíždějící ničemníci nereagovali, použila ji hlídka proti nim a V. K. zasáhla. Jejich cesta za další kořistí tím skončila. „Oba jsou už opět za mřížemi,“ konstatovalo Rudé právo. Členové pomocné stráže Veřejné bezpečnosti (PS VB) nebyli ozbrojeni, a pokud službu konali v přítomnosti uniformovaného příslušníka VB, byli podřízeni jeho příkazům.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.