Otrávila plynem sebe i milého | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Otrávila plynem sebe i milého

Žena zřejmě otevřela hořáky plynu.
Žena zřejmě otevřela hořáky plynu. (Foto Ilustrační foto, ara)

Noční únik plynu byl ohlášen počátkem října roku 1988 z jednoho bytu v obytném domě v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku. Narychlo přivolaní příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti byt úředně otevřeli a uvnitř našli ostatky dvou otrávených lidí – muže a ženy.

Protože všechny hořáky plynového sporáku byly otevřeny na plný výkon, muži zákona nešťastnou náhodu vyloučili. V úvahu nepadala ani případná technická závada. Protože vše nasvědčovalo vražednému a současně sebevražednému skutku, případu se ujala severočeská mordparta z krajské správy SNB v Ústí nad Labem.

Deník Rudé právo 4. října zmíněného roku mimo jiné psal: „Dosavadní výsledky ukázaly, že plyn si v sebevražedném úmyslu zřejmě pustila žena (†36). V bytě zemřel také její mladší druh (†24).“ Z výpovědí příbuzných, osob blízkých oběma zemřelým i jejich sousedů, které vyšetřovatelé kriminální služby zaznamenali, vyšlo najevo, že mezi dvojicí už delší dobu panovaly značné rozpory. Ty plynuly zejména z věkového rozdílu mezi družkou a mladším druhem. Podle policejního vyšetřovacího spisu se vražedného a současně sebevražedného činu dopustila žena. Ta nejspíš počkala, až muž zemře, a pak pustila plyn. Protože na úmrtí obou nešťastníků neměl vinu nikdo jiný, kriminálka případ uzavřela a spis uložila do archivu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.