Ubil družku a zemřel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Ubil družku a zemřel

Na ženu zaútočil sekerou.
Na ženu zaútočil sekerou. (Ilustrační foto ara.)

Strašlivá zvěst se rozlétla v dubnu 1978 Frýdlantem nad Ostravicí i jeho okolím. Ve městě ležícím v okrese Frýdek-Místek došlo k dokonanému vražednému útoku sekerou a vzápětí k sebevraždě...

Poklidný Frýdlant se rozprostírá po obou stranách historické moravsko-slezské zemské hranice v podhůří Moravskoslezských Beskyd. O případu, který tam vyvolal mimořádné pohnutí, soustrast a také vášně, informoval deník Rudé právo 25. dubna uvedeného roku. Podle jeho zprávy se obětí vraždy stala mladá žena (†32). Pachatel na ni zaútočil sekerou a nedal jí naději na spásný útěk. Šok, který sousedé a známí těžce posekané oběti museli zažít, umocňoval ještě fakt, že šlo o maminku tří dětí. Případem se ihned po objevení mrtvoly začala zabývat mordparta kriminální služby severomoravské krajské správy bývalého Sboru národní bezpečnosti. S odhalením vraha neměli detektivové vlastně žádnou práci. Blízko od místa činu totiž našli další mrtvolu – ostatky mladého muže (†29), který se svou obětí žil ve společné domácnosti jako druh s družkou. Sám si vzal život, ovšem list neuvedl, jakým způsobem. Podle svědeckých výpovědí sousedů a známých obou nešťastníků, které kriminalisté ve Frýdlantu získali, byla nejpravděpodobnější příčinou vražedného útoku a následné sebevraždy pachatele jeho »nepřekonatelná žárlivost «. Sám nad sebou vynesl ten nejvyšší rozsudek.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.