Zavraždil tetu i taxikáře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Zavraždil tetu i taxikáře

Muž zaútočil  i na taxikáře.
Muž zaútočil i na taxikáře.  (Ilustrační foto ara)

Dvojnásobného vraha M. Š. (22) z Prahy zadrželi v Havlíčkově Brodě počátkem června 1970 příslušníci Veřejné bezpečnosti. Jen velmi stručně o tom informovalo tehdejší Rudé právo.

„Při návštěvě příbuzných v Chlumu na Děčínsku zavraždil svoji tetu (50) a potom odcizenou zbraní u obce Svojšice ve středních Čechách zastřelil taxikáře. Jeho mrtvolu pak odtáhl do pole a s odcizeným automobilem odjel do Havlíčkova Brodu, kde byl posléze zadržen a kde se také k vraždě doznal. Motiv jeho činů zatím není znám,“ psal deník. Nic víc... Obsah i styl novinové zprávy Rudého práva je strohý, bez detailů, typický pro období počínající normalizace. Obec Chlum, kde M. Š. zavraždil svou příbuznou, je dnes součástí statutárního města Děčín. Nachází se na jihovýchodě Děčína. Svojšice, kde se mladík dopustil druhého vražedného skutku, leží v okrese Kolín. Obě místa dělí 130 kilometrů.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.