Nejdřív kořalka, pak znásilnění | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nejdřív kořalka, pak znásilnění

Dívku muži nejprve opili.
Dívku muži nejprve opili. (Ilustrační foto ara)

Dívku (18) opili do bezvládnosti a pak ji znásilnili. Odporného činu se dopustili 12. února 1966 montér Václav A. a agronom Karel A., oba z okresu Blansko. Zneužitou slečnu našli ráno občané v obci Obora. V bezvědomí ležela na zemi jen v šatech, bez prádla.

Kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti z Blanska oba darebáky vypátrali, zatkli a pohnali na lavici obžalovaných. Okresní soud v Blansku je pak poslal do basy – Václava A. na pět let, Karla A. na tři roky, oba nepodmíněně. Václav se proti rozsudku odvolal ke Krajskému soudu v Brně, ten ale trest uložený první instancí potvrdil v plné míře. „Přestože trestný čin vyvolal velké rozhořčení veřejnosti, nabídla základní organizace Československého svazu mládeže v Benešově, okres Blansko, společenskou záruku za Václava A. Závodní výbor Revolučního odborového hnutí podniku Zelenina v Boskovicích zase za Karla A.,“ psal 23. června uvedeného roku deník Rudé právo a dodal: „S přihlédnutím k mimořádné závažnosti trestného činu a jeho ohlasu u veřejnosti krajský soud společenskou záruku odmítl.“

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.